Slik sletter du et lagret passord på Safari

Safari-nettleseren for OS X og iOS lagrer brukernavn og passord i enhetens minne for å gjøre det lettere å logge på de forskjellige online-kontoene dine. Hvis du vil slette et lagret passord fra Safari på en Mac, velger du det fra Innstillinger-menyen. For å slette et passord fra iOS, tøm AutoFyll-dataene dine fra Innstillinger-menyen.

Administrere Safari-passord i OS X

Når du logger på et nettsted for første gang i Safari på en Mac, blir du bedt om å lagre påloggingsdataene for fremtidige økter. Disse brukerlegitimasjonene lagres separat for hvert nettsted i Safari Preferences Passwords-fanen. Slett et passord ved å åpne vinduet Innstillinger, velge "Passord" -fanen, velge et passord og klikke "Fjern". Alternativt kan du fjerne alle passordene ved å klikke på "Fjern alle." Innloggingsinformasjonen din blir umiddelbart slettet, og neste gang du logger på et nettsted, blir du bedt om å lagre passordet igjen. Hvis du ikke vil lagre passordet, kan du ikke lagre det når du blir bedt om det.

Slette autofylldata i iOS

På iOS-enheter lagres passordinformasjon sentralt i Innstillinger-menyen i stedet for programmets innstillinger. For å vise, redigere og slette Safari-passord, åpne Innstillinger, trykk på "Safari" og velg "Autofyll og passord." Trykk på "Lagrede passord" og "Rediger", og velg deretter nettstedet du vil fjerne påloggingsinformasjonen for. Brukerlegitimasjonen din blir umiddelbart ryddet, og du blir bedt om å lagre dem igjen neste gang du logger på.